آشوراده در گوشه رینگ سازمان محیط زیست
۳۰ سال پیش آب دریای خزر بالا آمد و زندگی در جزیره آشوراده شهرستان ترکمن متوقف شد و به این ترتیب اهالی کوچ کردند و پس از آن هم به واسطه آسیب زیرساختها، ساکنان جزیره امکان زندگی دوباره در این منطقه را نداشتند. از آن زمان به بعد مسافران و گردشگران تا لبه اسکله بندرترکمن میآمدند اما در حسرت گشت و گذار در تنها جزیره ایرانی خزر میماندند.
مطابق آمارها از سوی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گلستان، ماهانه حدود ۵۰ هزار مسافر وارد بندرترکمن میشوند که با اجرای طرح طبیعت گردی شاهد حضور پنج برابری این گردشگران در این شهرستان خواهیم بود.
با روی کار آمدن دولت سیزدهم مسئولان کشوری که در رأس آنها رئیس جمهور قرار داشت قول مساعد برای احیای جزیره آشوراده و اجرای طرح گردشگری در آن را با هدف توسعه اقتصاد استان و حفظ محیط زیست دادند. این موضوع برای دولت قبل تا جایی اهمیت داشت که شهید جمهور در هر دو سفر به استان گلستان موضوع جزیره آشوراده را در دستور کار قرار داده و از آن بازدید کرد. ایشان در این بازدیدها همواره به حفظ و احیای خلیج گرگان و آشوراده تاکید کرده و خواستار تداوم مطالبه گری و عدم توقف در اجرای طرح شدند.
از آنجایی که طرح گردشگری آشوراده از مصوباتی است که مورد وفاق تمامی مدیران، شخصیتها و نمایندگان استانی بوده پس از شهادت رئیس جمهور هم این مطالبه ادامه داشت تا اینکه در ۲۸ مهر ماه امسال سازمان محیط زیست کشور نامهای مبنی بر توقف طرح جزیره آشوراده، بدون استعلام از محیط زیست گلستان صادر کرد که بلافاصله با واکنش و پیگیری مسئولان و نمایندگان استان سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست در نامهای دیگری در ۵ آبان به نحوی عقب نشینی کرد.
سازمان محیط زیست پاسخگو باشد
نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی در این رابطه گفت: رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در یکی دو هفته آینده باید در کمیسیون اصل ۹۰ حاضر شده و به رفتارهای غیرقانونی به ویژه مکاتبه اخیر در خصوص توقف طبیعت گردی در آشوراده پاسخگو باشد.
عبدالجلال ایری افزود: به هیچ وجه رفتارهای فراقانونی و غیرقانونی در خصوص آشوراده را بر نمیتابیم و این پروژه باید اجرایی شود.
وی ادامه داد: هر چند معاون محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست با مکاتبهای مجدد از رویکرد خود مبنی بر توقف فعالیتها، عقب نشینی کرده است، اما ما همچنان پیگیری خواهیم کرد تا چنین رفتارهایی تکرار نشود.
نماینده مردم کردکوی، بندرگز، بندرترکمن و گمیشان در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کلیه مجوزهای لازم برای اجرای طبیعت گردی در جزیره آشوراده تحصیل شده، افزود: هیچ مجوزی نیست که ما آن را نگرفته باشیم.
وی اضافه کرد: این طرح بزرگ یک طرح هم سو با محیط زیست است و تمام ملاحظات زیست محیطی آن پیش بینی شده که میتواند موجب رونق اقتصادی منطقه و کل استان شود.
ایری با بیان اینکه رئیس جمهور هم موافق اجرای طرح طبیعت گردی آشوراده است، افزود: ایشان مقوله مکاتبه غیر قانونی محیط زیست را پیگیری و آن را حل و فصل خواهند کرد.
مشکلی در اجرای طرح نیست
نماینده مردم گرگان و آققلا در مجلس شورای اسلامی نیز در این باره، گفت: مشکلی برای اجرای طرح طبیعتگردی در جزیره آشوراده وجود ندارد.
رمضانعلی سنگدوینی با بیان اینکه حدود ۲۵ سال است که پیگیر اجرای طبیعتگردی در جزیره آشوراده هستیم خاطرنشان کرد: اجرای طرح طبیعتگردی و گردشگری جزیره آشوراده به عنوان مطالبهای عمومی از سوی همه بزرگان استان در دست پیگیری بوده و مشکلی برای اجرای آن نخواهیم داشت.
وی تاکید کرد: به همه دوستداران طبیعت اطمینان خاطر میدهیم که هیچ آسیبی به محیط زیست آشوراده نرسد و یقین داشته باشند که تمام مجوزهای لازم از سوی سازمان محیط زیست صادر شده است.
به اعتقاد مسئولان استانی، اجرای طرح گردشگری در جزیره آشوراده برای استانی مانند گلستان که صنایع قوی و واحد تولیدی بزرگی برای به حرکت درآوردن اقتصاد استان ندارد، به توسعه اقتصاد این منطقه و رونق اشتغال کمک شایانی خواهد کرد. این موضوعی است که نماینده ولی فقیه در استان گلستان هم به آن تاکید دارد.
مانع تراشی در اجرای اقدامات
نماینده ولی فقیه در استان گلستان با بیان اینکه پیگیر این موضوع در دولتهای مختلف بودیم، افزود: همواره به عللی در اجرای اقدامات مدنظر تأخیر میافتاد و چوب لای چرخ قرار میگرفت و انجام نمیشد.
آیت الله سید کاظم نورمفیدی با بیان اینکه احیای این جزیره به توسعه استان و رشد اقتصادی آن منجر میشود، افزود: در موضوعات اقتصادی اگر به مباحث فرعی توجه کنیم نمیتوانیم موفق شویم.
آشوراده پیشران گردشگری
استاندار گلستان هم با بیان اینکه جزیره آشوراده پیشران گردشگری گلستان است، گفت: طرح گردشگری و طبیعت گردی جزیره آشوراده در عرصه ۲۲ هکتاری اجرا میشود و ما حتی یک سانتی متر از حقوق مردم عقب نشینی نخواهیم کرد.
علی محمد زنگانه با بیان اینکه ۸۵ درصد کارهای بخش دسترسی به جزیره آشوراده به نتیجه رسیده، افزود: با گرفتن همه پروانهها، حسن نیت استان به طور کامل ثابت شد.
به گفته وی، پروژه زندهکردن جزیره آشوراده از پشتیبانی مردم، قوانین، مصوبات و دلسوزان استان و کشور برخوردار است.
به گزارش خبرنگار مهر، جزیره آشوراده یکی از ظرفیتهای بی بدیل گردشگری کشور است که به دلیل داشتن ساحل بکر و چشم انداز بدیع فرصت مناسبی برای توسعه گردشگری داخلی و خارجی دارد بنابراین انتظار میرود با توجه به اهمیت و تأثیرگذاری آن در توسعه و رشد اقتصادی آن هرچه سریعتر به ثمر بنشیند.